Waarom Betalen Voor een Dating Site?

Laatst bijgewerkt op
Waarom Betalen Voor een Dating Site?
De kosten voor een lidmaatschap zijn niet het enige waarop je kunt vertrouwen om bij het online daten. Betaalde datingaanbieders kunnen doorgaans ook meer tijd en moeite investeren in het herkennen en blokkeren van verkeerde profielen, spammers en andere mensen die je tijd verspillen.

Gratis datingsites bieden aan de ene kant de gelijkheid op veel dates, want de bezoekers worden aangespoord om het te proberen. Aan de andere kant laten mensen die bereid zijn te betalen voor een dating sites zien dat ze het zoeken van een partner echt serieus nemen. Daarnaast houdt het betalen voor gebruik van een datingsite ook mensen tegen die liegen, interesse faken of die niet te vertrouwen zijn. Zo heb je op gratis dating sites ook veel te maken met fakers, of mensen die opzoek zijn naar een eenmalig avontuurtje. Daarbij is gebleken dat ongeveer 30% van de gebruikers van (gratis) datingwebsites al een relatie heeft, maar via deze weg probeert een slippertje te scoren.

Gratis dating-app's alleen voor knappe en succesvolle mensen

Op dating apps als Tinder en Badoo zouden enkel de jonge populaire mensen kans maken. Daarbij is de leeftijdsdoelgroep zo beperkt dat personen die ouder zijn dan 40 jaar, bij voorbaat al weinig kans hebben via dit soort gratis dating app's.

The Inner Circle is een van de exclusieve dating-apps die de laatste jaren erg populair geworden zijn. Dit is waarschijnlijk een reactie op gratis dating-apps als Tinder en Lexa, waar inmiddels miljoenen mensen gebruiken van maken. Zo is de Amerikaanse app "Raya" al een poosje populair, deze app is daarentegen wel alleen toegankelijk voor populaire mensen met veel Instagram volgers. Bij fotomodellen, artiesten en andere bijzondere verschijningen is de Raya-app erg geliefd.

Onlangs kondigde Tinder de ontwikkeling van eenzelfde soort app aan: Tinder Select, beschikbaar voor de gene die op de normale Tinder app de meeste likes krijgen. Met andere woorden, een gratis-dating-app, alleen voor knappe en succesvolle mensen.

De kosten voor een lidmaatschap zijn niet het enige waarop je kunt vertrouwen om bij het online daten. Betaalde datingaanbieders kunnen doorgaans ook meer tijd en moeite investeren in het herkennen en blokkeren van verkeerde profielen, spammers en andere mensen die je tijd verspillen.

Het inschrijven is altijd gratis ter kennismaking met de verschillende mogelijkheden en om toegang te krijgen tot de profielen en foto's van andere leden. Zo werken de meeste datingsites op basis van freemium. Dit is een soort beperkte toegang, waarbij je alleen moet betalen wanneer je ook daadwerkelijk besluit om contact te maken met andere gebruikers en onbeperkt gebruik te kunnen maken van alle extra functionaliteiten. Bij Parship kun je bijvoorbeeld gratis een profiel aanmaken en bladeren door de profielen van andere gebruikers. Maar als je met deze gebruikers in contact wil komen, of wil zien wie je profiel bekeken heeft, dan moet je daarvoor betalen.

Op Seniorengeluk kan je als nieuwe gebruiker direct gratis een profiel aanmaken en wat enkele standaardfuncties gebruiken. Maar enkel betalende gebruikers hebben toegang tot alle functies.

Het grote voordeel van freemium datingwebsites is dat het je de kans bied om te controleren of de site aan jouw specifieke wensen kan voldoen. Je kan na je vrije inschrijving bijvoorbeeld eerst even door de profielen bladeren en zelf een profiel aanmaken. Zodat je profiel ook wordt gevonden, op basis van je interesses en voorkeuren, of wordt gematcht aan andere singles met gelijke interesses. Zodra je met je gratis proef account singles ziet waarmee je graag contact wilt maken, dan weet je dat je je account hiervoor eerst moet upgraden naar een betalend lidmaatschap.

Vond je dit artikel nuttig?
Deel via:

Bronnen & referenties

Bronnen gerelateerd aan: "Waarom Betalen Voor een Dating Site?"

dating site, betaald, gratis

Inhoudsopgave

  • Gratis dating-app's alleen voor knappe en succesvolle mensen

Top sites op 19 maart 2023

Parship
Bekijk site
logo Parship
meet-n-hook
Bekijk site
logo meet-n-hook
Elite dating
Bekijk site
logo Elite dating
Only-Flirts
Bekijk site
logo Only-Flirts
Rijpedating
Bekijk site
logo Rijpedating

Populaire artikelen in maart

Waarover liegen mensen het meest op hun datingprofiel? 26 september 2022
 Waarover liegen mensen het meest op hun datingprofiel?
Hoe ontmoet je Oekraïense vrouwen middels dating? 26 september 2022
 Hoe ontmoet je Oekraïense vrouwen middels dating?
Gratis Versus Betaalde Online Dating Sites 26 september 2022
 Gratis Versus Betaalde Online Dating Sites
50+ Vragen om te stellen bij Online Dating 26 september 2022
 50+ Vragen om te stellen bij Online Dating
7 Voordelen van Online Dating 26 september 2022
 7 Voordelen van Online Dating

Betrouwbaredatingsites.nl is een gratis, online bron die ernaar streeft om nuttige inhoud en vergelijkingsfuncties aan te bieden aan haar bezoekers. De score en positionering van een datingsite die wij analyseren, wordt bepaald door de onafhankelijke mening van een expert. Experts die ernaar streven om het algemeen belang van de consument en diens veiligheid te waarborgen. Bezoekers die gebruik maken van onze website zijn over het algemeen erg tevreden en vergroten zo hun date kansen. Zo helpen wij dagelijks - met trots - duizenden mensen om onnodige kosten of teleurstellingen te voorkomen, en voor hen de juiste dating site te vinden! Het succes van Betrouwbare Datingsites komt door jarenlange ervaring en de kracht van klantbeoordelingen.